Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς για νέα προσηλυτιστική προσπάθεια της αιρέσεως των Μαρτύρων του Ιεχωβά


Με πατρική στοργή και προσευχή καλούμε τους ευσεβείς αδελφούς Ορθοδόξους Χριστιανούς να ενημερώσουν τους συγγενείς, τους φίλους, τους συγκατοίκους τους για την  νέα προσηλυτιστική εκστρατεία των μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αττική για να κρατηθούν τα Ορθόδοξα σπίτια κλειστά στην αίρεση των Ιεχωβάδων, ώστε διαφυλάσσοντας την πίστη των Πατέρων μας, να εμποδίσουμε την εξάπλωση αυτής της φοβερής παναιρέσεως.

Οι Ιεχωβάδες ή Αμερικανική Φυλλαδική Μετοχική Εταιρεία «Σκοπιά του Πύργου» των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, υιοθετεί πλήθος καταδικασμένων αιρέσεων κατά της Παναγίας μας, των αγίων μας, των ιερών Μυστηρίων, του Τιμίου Σταυρού, των αγίων εικόνων, κυρίως όμως για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, μεταξύ των οποίων του αιρεσιάρχη Αρείου τον οποίον κατεδίκασε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος το 325 και του άραβα εμπόρου Μωάμεθ κατά τον 6ο και 7ο αιώνα οι οποίοι βλασφημούσαν διδάσκοντας επινοήσεις του αρχεκάκου διαβόλου, ότι ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού ήταν κτίσμα και όχι αληθινός Θεός.

Πρόσφατα η Εταιρεία Σκοπιά παρότι για προσηλυτιστικούς λόγους χρησιμοποιεί το μέχρι πρότινος «δυσώδες» γι’ αυτήν, όνομα «Χριστιανοί», αποδεικνύει ότι δεν έχει καμμία σχέση με τον Χριστιανισμό αλλά είναι  αντιχριστιανισμός αφού στο τεύχος της Σκοπιάς 1/1/2015, σσ. 14-15, υπάρχει άρθρο που επιγράφεται «Πρέπει να προσευχόμαστε στον Ιησού;» όπου ισχυρίζεται ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να προσεύχωνται στον Χριστό γιατί δεν είναι Θεός παρά το ότι η Αγία Γραφή ολόκληρη αποδεικνύει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού του Ζώντος, ομοούσιος προς τον Πατέρα. Εάν ρωτήσετε τους μάρτυρες του Ιεχωβά γιατί στην Καινή Διαθήκη δεν ονομάζεται πουθενά ο Θεός με το όνομα Γιαχβέ και γιατί στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο Κεφ. 28, στ. 19-10 ο Χριστός δίνει την εντολή στους μαθητές του να βαπτίζουν στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του αγίου Πνεύματος της Παναγίας και Ζωοποιού Τριάδος δεν μπορούν να απαντήσουν ΤΙΠΟΤΑ. Απόδειξη ότι η μετοχική Εταιρεία Σκοπιά των Αμερικανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, είναι μία παγκόσμια προσηλυτιστική ρατσιστική εταιρεία είναι το γεγονός ότι δεν διατηρεί ούτε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπως η Αγία του Θεού Εκκλησία μας και χωρίζει τους ανθρώπους στο κυβερνόν σώμα που έχει «ουράνια ελπίδα» και στον πολύ όχλο που έχει «επίγεια ελπίδα».

Η Ιερά μας Μητρόπολις έχει κυκλοφορήσει δύο κατατοπιστικά έντυπα για την φοβερή παναίρεση των μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου βέβαια διαχωρίζει μεταξύ της αιρέσεως και των οπαδών θυμάτων της, για τους οποίους πρέπει συνεχώς να προσευχόμαστε με πολύ αγάπη, να τους λυτρώση ο Θεός από τα δίχτυα του Διαβόλου και της φοβερής αυτής κακοδοξίας, που οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια.

Μετά θερμών ευχών

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ