Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Ο Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην ενορία του Αγίου Νείλου Πειραιώς

Αποτελεί ευλογημένη κολλυβαδική παράδοση, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια πνευματικής προετοιμασίας για την εορτή τη Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού  να ψάλλονται είτε οι Χαιρετισμοί,  είτε η Ιερά Παράκλησις στον Τίμιο και Ζωοποιο Σταυρό.

Με την χάρη του Θεού, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού (περίπου στις 18.30), θα ψάλλουμε στον Ιερό μας Ναό, την Α΄ Στάση Χαιρετισμών στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας.

Η Β΄ Στάση Χαιρετισμών θα ψαλλεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, η Γ΄ και η Δ΄ Στάση θα ψαλλούν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, μετά την ακολουθία του Εσπερινού (περίπου στις 18.40).

Την παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στο Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας. Το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί από 21.15 έως 00.30, Ιερά Αγρυπνία για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Τελετή Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.