Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ & ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 


Αγαπητά μου παιδιά,

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο σας υποδέχεται για να ξεκινήσετε σε κάθε τάξη το δικό σας ιδιαίτερο εκπαιδευτικό ταξίδι. Από τα μικρότερα παιδιά, που για πρώτη φορά θα γνωρίσουν τον κόσμο των γραμμάτων και των αριθμών, έως τα μεγαλύτερα που θα ερευνήσουν γεγονότα της ιστορίας μας και ανακαλύψεις από όλο τον κόσμο, όλοι βρίσκεστε μπροστά σε μιά νέα σημαντική προσπάθεια. Κι εμείς παρακαλούμε σήμερα τον Θεό να την ευλογήσει φωτίζοντας εσάς και τους δασκάλους σας.

Κι είναι πράγματι παιδιά μου, απαραίτητη η βοήθεια του Θεού στο  ταξίδι που ξεκινάτε. Εκείνος σαν αληθινός και στοργικός Πατέρας, ξέρει τα ξεχωριστά χαρίσματα του καθ’ενός μας και φύτεψε μέσα στο νου και την καρδιά μας την επιθυμία για τη γνώση.Εκείνος γνωρίζει και τον καλύτερο τρόπο να σας βοηθήσει να ξεπερνάτε τα εμπόδια και να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες. Μην ξεχνάτε όμως πως παρ’όλο που είναι Παντοδύναμος, σέβεται και προστατεύει την ελευθερία σας, το πιο πολύτιμο Του δώρο σε εσάς, και σας ανοίγει το δρόμο μοναχά όταν το θελήσετε.

Μιά τέτοια και σταθερή και δυνατή θέληση για να εργαστείτε είναι το σπουδαιότερο εφόδιο στο σχολικό σας ταξίδι. Θα μπείτε στον πειρασμό πολλές φορές να σταματήσετε και ν’αφοσιωθείτε στο παιχνίδι, στην ξεκούραση, στην τηλεόραση ή στις διασκεδαστικές επιλογές του υπολογιστή σας. Είναι αλήθεια πως χρειάζεστε ψυχαγωγία και τούτο το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι γονείς σας, που προσπαθούν να σας προσφέρουν όσες περισσότερες ευκαιρίες μπορούν για να χαρείτε. Η αληθινή όμως χαρά δεν γίνεται ποτέ εμπόδιο στην εργασία και στην δημιουργία και γι’αυτό δεν θα την νοιώσετε αν δεν αποφασίσετε να δουλέψετε με κέφι και υπομονή, μελετώντας όσο ταιριάζει στην ηλικία και τις δυνατότητες σας.

Για να μπορέσετε και φέτος να έχετε ότι χρειάζεστε στην σχολική σας πορεία κουράστηκαν και θα κουραστούν πολλοί άνθρωποι, που ενδιαφέρονται για την πρόοδο σας. Μην αφήσετε τον κόπο τους να πάει χαμένος, αλλά αντίθετα προσσθέστε σε αυτόν και την δική σας προσπάθεια, που θα σας γεμίσει ικανοποίηση. Τότε και η βοήθεια του Θεου, που σήμερα μαζί σας ζητήσαμε, θα πολλαπλασιάσει τους καρπούς και τις επιτυχίες σας.

Αυτό εύχομαι και εγώ σαν πνευματικός σας πατέρας με όλη μου την καρδιά.

 

Καλή σχολική χρονιά!

Με όλη μου την αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

                                                           + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ