Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ στον Ιερό μας Ναό, την Τετάρτη πρό των Βαϊων (φωτο)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς, σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων όλων των υπό της Ελληνικής Πολιτείας προβλεπομένων μέτρων προστασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, το εσπέρας της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021, συμπαραστατούμενος υπό των εφημερίων του Ιερού Ναού και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον Χερουβικό Ύμνο της Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τόνισε ότι δεν υπάρχει πιο εξαίσιο γεγονός από το να γίνεται ο άνθρωπος μέτοχος των Θείων Ακτίστων Ενεργειών μέσω της Μεταλήψεως του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Σημείωσε δε ότι για να προσέλθουμε στα Άχραντα Μυστήρια και να γίνουμε «μέτοχοι ζωής αιωνίου» χρειαζόμαστε να διαθέτουμε πίστη και πόθο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Χερουβικός Ύμνος της κατανυκτικής Ακολουθίας των Προηγιασμένων. Κλείνοντας το κήρυγμά του απηύθυνε λόγο μετανοίας, παρηγορίας και πνευματικής οικοδομής τόσο στο παριστάμενο λαό του Θεού που συμμετείχε στην Ιερά Ακολουθία όσο και σε εκείνους που μετείχαν προσευχητικά δια της επίσημης ιστοσελίδας του Ιερού Ναού, η οποία αναμετέδιδε ζωντανά την Ιερά Ακολουθία.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ευχήθηκε στους εφημερίους και τους συνεργάτες του ενοριακού έργου του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς και στους παρισταμένους πιστούς υγεία και καλή Ανάσταση.

Εκ του Ιερού Ναού.