Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Ευλαβικό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Βαπτίσεως του Κυρίου στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Μακρινού στο Αλεποχώρι Μεγάρων (φωτογραφίες)

Επ' ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων και της Βαπτίσεως του Κυρίου στα ρείθρα του Ιορδάνου Ποταμού, παραθέτουμε φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό της Βαπτίσεως του Κυρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρινού στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Η αγιογράφηση του Ναού γίνεται από την Αδελφότητα της Μονής και οι αγιογραφικές παραστάσεις είναι εξόχως διδακτικές.

Οι δημοσιευθείσες φωτογραφίες (όπως και άλλες φωτογραφίες από Ιερά Προσκυνήματα που φέρουν το λογότυπο του ιστολογίου) προέρχονται από το προσωπικό αρχείο εφημερίου του Ιερού μας Ναού και διαχειριστού του παρόντος ιστοτόπου.





Οι Τρείς Νέοι Ιεράρχες, οι Άγιοι Φώτιος ο Μέγας, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Μάρκος ο Ευγενικός

Η Αγία Ενάτη (Θ΄) Οικουμενική Σύνοδος

Οι Άγιοι της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, οι Άγιοι Δέκα Μάρτυρες οι εν Μεγάροις και οι Όσιοι Μελέτιος ο Νέος και Λαυρέντιος ο εν Σαλαμίνι

Τα σχετικά γεγονότα περί την Τιμία Κεφαλή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.



Η Σκηνή του Μαρτυρίου. Παρατηρούμε στην εικονογραφική παράσταση αυτή μέσα στα Άγια των Αγίων του Παλαιού Ισραήλ να υπάρχει η μανναδόχος στάμνα, η ράβδος του Ααρών, η οποία είχε βλαστήσει θαυματουργικά και οι θεοχάρακτες πλάκες του Νόμου. Στα Άγια των Αγίων του Νέου Ισραήλ, δηλ. στο Ιερό Βήμα της κάθε Εκκλησίας, επί της Αγίας Τραπέζης υπάρχει πάντα (ή θα πρέπει να υπάρχει) αντιστοίχως το Άγιο Αρτοφόριο, ο Σταυρός και το Ιερό Ευαγγέλιο.






Ο δίκαιος Λώτ που ποτίζει τα τρία ραβδιά, τα οποία με την πάροδο του χρόνου άνθισαν και έγιναν ένα τριπλό δέντρο από πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον Σταυρό του Κυρίου μας.


Τα πάθη, οι δοκιμασίες αλλά και η δόξα του Δικαίου Ιωσήφ του Παγκάλου αποτελούν προτύπωση των Παθών του Κυρίου μας.