Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Μ Η Ν Υ Μ Α  ΤΟΥ   ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΦΑΛΗΡΟΥ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ & ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΤΗ

κ. κ. Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ

 ΣΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητά μου παιδιά,


Με πολύ μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω κι εγώ, ως πνευματικός σας πατέρας, στον ευλογημένο χώρο του σχολείου σας. Εδώ, όπου διδάσκεστε την ξακουστή για τον πλούτο της ελληνική μας γλώσσα, την ηρωική ιστορία της πονεμένης μας πατρίδας, την παντοτινή αναζήτηση της σοφίας και της επιστήμης. Εδώ όμως είναι που μαθαίνετε επίσης να συνεργάζεστε, να αθλείστε στον νού και στο σώμα, να γίνεστε φίλοι, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον, όπως πρώτος ο Θεός μας αγάπησε και για χάρη μας νίκησε ακόμη και τον θάνατο.

Γι’ αυτό, παιδιά μου, στη φετινή σας πορεία που τώρα ξεκινάτε, μην αδιαφορήσετε για κανένα από τα μαθήματά σας. Όλα μαζί, σας βοηθούν να γίνετε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, να βρείτε τα τάλαντά σας και να καλλιεργήσετε τις ικανότητες που σας χάρισε ο Θεός. Όλα έχουν την αξία τους και σίγουρα οι καλοί σας δάσκαλοι κοπιάζουν και αγωνίζονται για να την ανακαλύψετε κι εσείς. Τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας φανέρωσαν ότι καμιά τεχνική προσπάθεια, όσο φιλότιμη κι αν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τούτη τη ζωντανή κοινωνία του σχολείου, τη σχέση μαθητών και δασκάλων και το θαύμα της εκπαίδευσης.

Εμπιστευθείτε με την υπακοή σας τους ανθρώπους που θυσιάζονται ώστε να έχετε ένα καλύτερο μέλλον. Η προσευχή και η ευλογία που η Εκκλησία μας σας χάρισε με τον σημερινό αγιασμό θα συντροφεύει εσάς, τις οικογένειές σας και τους δασκάλους σας.

Καλή σχολική χρονιά!

 Με όλη μου την αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ