Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

"Σταυρός, ὁ φύλαξ πάσης της οἰκουμένης. Σταυρός, ἡ ὡραιότης τῆς Ἐκκλησίας" (φωτο)

 

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ο Ιερός μας Ναός άρχισε να γεμίζει με την ευωδία του ευλογημένου βασιλικού, του φυτού το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ευχαριστούμε τους ενορίτες και τους ευλαβείς προσκυνητές του Ιερού μας Ναού, οι οποίοι προσέφεραν βασιλικό για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ευχαριστούμε επίσης και τις συνεργάτιδες του ενοριακού μας έργου που το απόγευμα της παραμονής, κατά τη διάρκεια των πανηγυρικών εσπερίων ύμνων, με τον δέοντα σεβασμό και την προσήκουσα ευλάβεια ετοίμασαν τόσο τους δίσκους για την Τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (έναν για την Αγρυπνία και άλλον για την Πρωινή Θεία Λειτουργία) όσο και τα κλωνάρια βασιλικού τα οποία θα διανέμονταν στους πιστούς ως ευλογία για την μεγάλη αυτή εορτή. 

Εκ μέρους των εφημερίων και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχόμαστε προς όλους, καλό, ευλογημένο και καρποφόρο πνευματικά το νέο Εκκλησιαστικό έτος και ο Τίμιος Σταυρός του Σωτήρος να μας ευλογεί και να μας δείχνει τον δρόμο για την Ουράνια Βασιλεία του Θεού. 

Να μην λησμονούμε ότι "Ιδού γαρ ήλθε δια του Σταυρού, χαρά εν όλω τω κόσμω".