Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Στιγμές από το πρόσφατο παρελθόν του Ιερού μας Ναού ... υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον Ι.Ν. Αγίου Νείλου Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Επ' ευκαιρία της αυριανής εορτής της Συνάξεως των Οσιομαρτύρων της Λαύρας του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (13 Ιανουαρίου) παραθέτουμε το χρονικό της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων τους, στην ενορία μας, που πραγματοποιήθηκε την 10η Ιανουαρίου 2019 με φωτογραφικό υλικό από την υποδοχή: "Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς, το απόγευμα της 10ης Ἰανουαρίου 2019, η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ενδόξων Οσιομαρτύρων της Ιεράς Μονής του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε στα Προπύλαια του Ιεροῦ Ναού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καράμπελας, Καθηγούμενος της Ἱερᾶς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καραλή, Αρχιερατικό Επίτροπο Β΄ Περιφερείας και τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Εν συνεχείᾳ, αμέσως μετά την πανηγυρική υποδοχή επακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και Ιερά Παράκλησις στους Οσιομάρτυρες Πατέρες της Μονής του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου."

neilos kallipoli 1