Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Εκτενές αφιέρωμα στην Κυρά των Αθηνών, την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, από το διαδικτυακό κανάλι και το ιστολόγιο της ενορίας του Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς

 

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία και του αφιερώματος της ενορίας μας στους στυλοβάτες του Γένους, σε όλους εκείνους που κράτησαν ζωντανή τη φλόγα της πίστεως και της παραδόσεως στα χρόνια της σκλαβιάς, ο Φεβρουάριος του 2021 θα είναι αφιερωμένος στην Αγία Φιλοθέη την Αθηναία την Αρχόντισσα, την Κυρά των Αθηνών. 

Στο διαδικτυακό μας κανάλι, τον Μυροβλύτη, θα αναρτηθούν ηχητικά αποσπάσματα από Ημερίδα αφιερωμένη στην Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, η οποία διοργανώθηκε από τον σύνδεσμο Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, και τα οποία μεταδόθηκαν τον Φεβρουάριο του 2013 από την εκπομπή "Ορθοδοξία και Βιωματικές Εμπειρίες", των στελεχών, αποφοίτων και φίλων του Ενοριακού Νεανικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Πειραιώς. Επίσης θα αναρτηθούν άρθρα αφιερωμένα στην Αγία Φιλοθέη, στο Ιστολόγιο της ενορίας μας. Ευχόμαστε προς όλους, η Αγία των Αθηνών, το στήριγμα, η προστάτις της σκλαβωμένης Αθήνας να μας σκεπάζει όλους και να πρεσβεύει στον Κύριο της Δόξης.