Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 (φωτο+βίντεο)


Κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής Γ΄ Ματθαίου, 11 Ιουλίου 2021, ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Πτολεμαΐδος  κ. κ. Εμμανουήλ
από το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, με το οποίο η ενορία μας διατηρεί δεσμούς άρρηκτους. Δύο σπουδαίοι κληρικοί με μεγάλη προσφορά στην ενορία μας, έλαβαν τον επισκοπικό βαθμό από τον θρόνο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Πρώτος ο Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Λαυριώτης, ο οποίος έφερε στην ενορία μας το 1932 το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νείλου και ίδρυσε τα Κατηχητικά σχολεία της ενορίας μας,  χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βαβυλώνος. Δεύτερος, ο Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Καράντζαλης, επί των ημερών του οποίου ενεκαινιάσθη ο νέος Ιερός μας Ναός και αφίχθησαν προς ευλογία και αγιασμό, όχι μόνο της ενορίας αλλά όλης της νεοπαγούς τότε Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η μυροβλύζουσα Τιμία Κάρα και τα Ιερά Άμφια του προστάτου της ενορίας μας, Αγίου Νείλου του Μυροβλύτου, ο οποίος έγινε Μητροπολίτης Χαρτούμ και παντός Σουδάν και εργάσθηκε ιεραποστολικά στην Αφρικανική Ήπειρο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προέστη Ιερού Μνημοσύνου.