Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην ενορία του Αγίου Νείλου Πειραιώς


Αποτελεί ευλογημένη κολλυβαδική παράδοση, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια πνευματικής προετοιμασίας για την εορτή τη Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού  να ψάλλονται είτε οι Χαιρετισμοί,  είτε η Ιερά Παράκλησις στον Τίμιο και Ζωοποιο Σταυρό.

Με την χάρη του Θεού, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού (περίπου στις 18.30), θα ψάλλουμε στον Ιερό μας Ναό, την Α΄ Στάση Χαιρετισμών στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας.

Η Β΄ Στάση Χαιρετισμών θα ψαλλεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, η Γ΄ Στάση, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και η Δ΄ Στάση, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, μετά την ακολουθία του Εσπερινού (περίπου στις 18.40).

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. θα γίνει Ιερό Ευχέλαιο.

Την παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, το πρωΐ θα γίνει Όρθρος και Θεία Λειτουργία, για τα προεόρτια, στις 18.00 θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στο Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας.

Το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου θα γίνει Ιερά Αγρυπνία για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, από 21.15 έως 00.30, με Όρθρο, την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Θεία Λειτουργία.

Το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Τελετή Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Στα πλαίσια της αποδόσεως της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και το πρωί του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.