Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Έτοιμο το "πάρκο των Θεοφανείων" του Ιερού μας Ναού !!! (φωτο) - Τί είναι το "πάρκο των Θεοφανείων";


Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους συνεργάτες του Ιερού Ναού, που χθες το βράδυ μετά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων, συναρμολόγησαν την εξέδρα. 

Πριν λίγο τελέσθηκε στον Ιερό μας Ναό, ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Θεοφανείων κατά τον οποίο ανεγνώσθησαν κατά την παλαιά τάξη, όλα τα αναγνώσματα και κατά την αρτοκλασία, εψάλλησαν τα μεστά θεολογικών νοημάτων, τροπάρια της λιτής των Αγίων Θεοφανείων.


Τί είναι το "πάρκο των Θεοφανείων" ;

του Γερασίμου Σωτ. Γαλανού

"...Στις περισσότερες εκκλησίες του νησιού μας (σ.σ. της Κεφαλονιάς) οι ιερείς με τους επιτρόπους έχουν στήσει ένα ωραίο πάρκο της Βάπτισης, όσο μπορούνε πιο καλλιτεχνικό. Επιστρατεύουν κάθε λογής πρασινάδες, ελατόκλαρα, φοίνικες και μούσκλια, ακόμη και κλαριά με πορτοκάλια για να κοσμήσουν όσο γίνεται επιβλητικά το πάρκο. Παλιά κάποιοι ιερείς έβρισκαν ελατόχορτο από τον Αίνο και έστρωναν την επίπεδη επιφάνεια του πάρκου. Πάνω στο πάρκο και στα πλαϊνά του οι πιστοί είχαν τοποθετήσει τα δοχεία τους για να βάλλουν μέσα τον αγιασμό τους. ..." 

πηγή κειμένου: inkefalonia.gr

Στις περισσότερες εκκλησίες του νησιού μας οι ιερείς με τους επιτρόπους έχουν στήσει ένα ωραίο πάρκο της Βάπτισης, όσο μπορούνε πιο καλλιτεχνικό. Επιστρατεύουν κάθε λογής πρασινάδες, ελατόκλαρα, φοίνικες και μούσκλια, ακόμη και κλαριά με πορτοκάλια για να κοσμήσουν όσο γίνεται επιβλητικά το πάρκο. Παλιά κάποιοι ιερείς έβρισκαν ελατόχορτο από τον Αίνο και έστρωναν την επίπεδη επιφάνεια του πάρκου. Πάνω στο πάρκο και στα πλαϊνά του οι πιστοί είχαν τοποθετήσει τα δοχεία τους για να βάλλουν μέσα τον αγιασμό τους. Πηγή: www.inkefaloni..."

Και του χρόνου !