Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Αγαπητά μου παιδιά,

     Σήμερα στον φιλόξενο χώρο του σχολείου σας μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς σας ζητάτε την ευλογία του Θεού για το νέο σχολικό έτος. Η μεγάλη μας οικογένεια, η Εκκλησία, γιόρτασε ήδη την πνευματική της Πρωτοχρονιά από την πρώτη Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε με αγάπη ξανά να διδάσκει και να θεραπεύει όλους εμάς, τα παιδιά της. Στη δική της αγκαλιά μπήκαμε ως άπειροι μαθητές και δυσκολευόμενοι ασθενείς όταν δεχτήκαμε το Άγιο Βάπτισμα, έχοντας ως μοναδικό Δάσκαλο και Ιατρό τον Τέλειο Θεό, που για χάρη μας έγινε και τέλειος άνθρωπος, τον Χριστό μας.

 

      Μα ο Χριστός, παιδιά μου, δεν κρατά για τον Εαυτό Του όλα αυτά τα σπουδαία δώρα, αλλά τα σκορπίζει απλόχερα σε κάθε άνθρωπο που ζητά ταπεινά τη βοήθεια Του. Σε εσάς χαρίζει κέφι και όρεξη για μάθηση, ώστε να γνωρίσετε και να αγαπήσετε τον όμορφο κόσμο μας, τη δημιουργία Του. Προσφέρει στους γονείς και στους δασκάλους σας υπομονή και πνεύμα θυσίας, για να σας καθοδηγήσουν και να σας στηρίξουν, καθώς αγωνίζεστε και ανοίγετε τα φτερά σας στη ζωή. Φωτίζει τους επιστήμονες και τους ιατρούς να προστατεύουν την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων και να ανοίγουν τον δρόμο προς την πρόοδο. Σκεπάζει την Εκκλησία Του και δίνει το Σώμα και το Αίμα Του γι’ αυτήν, ώστε να γίνεται το καταφύγιο και το θεραπευτήριο μας από κάθε εσωτερική και εξωτερική δοκιμασία. Έτσι, τα δικά Του δώρα γίνονται δικά μας και μας χαρίζουν δύναμη και ελπίδα. 

 

      Αγαπημένα μου παιδιά, ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολη ήταν η προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά και πόση θλίψη γέμισε τις ψυχές  μας μπροστά στα άσχημα νέα που μαθαίναμε κάθε τόσο. Ας γυρίσουμε, λοιπόν, φέτος μια νέα σελίδα. Ας δοξάσουμε τον Θεό που τα σχολεία μας άνοιξαν και ας  Του αναθέσουμε με εμπιστοσύνη τις αγωνίες μας για να δώσει Εκείνος τη λύση. Με την υπακοή μας στους ειδικούς, με την εργατικότητα και την προσφορά μας, αλλά κυρίως με την προσευχή και τον πνευματικό αγώνα μας ως ζωντανά μέλη της Εκκλησίας Του, ας κάνουμε χώρο για να μπει Εκείνος μπροστά. Κι όταν ο Θεός γίνεται, παιδιά μου, Αρχηγός, τότε η νίκη μας είναι σίγουρη!

Καλή σχολική χρονιά!

 

 

Με όλη μου την αγάπη 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ