Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Αποδείξεις της Αναστάσεως (4): Αφού υπάρχει Ανάσταση εμείς γιατί φοβόμαστε τον κορωνοϊό και τον θάνατο;

Αφού υπάρχει Ανάσταση εμείς γιατί φοβόμαστε τον κορωνοϊό και τον θάνατο;
Φοβόμαστε τον κορωνοϊό, διότι όπως ο Θωμάς, έτσι κι εμείς ολιγοπιστούμε. Δεν έχουμε βαθειά μέσα μας τη βεβαιότητα ότι ο Κύριός μας είναι ο Αναστημένος και Ζωντανός Θεός, που κρατά στα Παντοδύναμα χέρια Του όλο τον κόσμο, και ο Οποίος έχει την εξουσία να αλλάξει ακόμη και αυτούς τους νόμους της φύσης, όπως το έκανε και κατά την επίγεια παρουσία Του και να θεραπεύσει κάθε άνθρωπο από κάθε ασθένεια, αν είναι για την ωφέλεια της ψυχής του.
Αγαπούμε επίσης την επίγεια ζωή πιο πολύ απ᾿ ότι την αιώνια ζωή. Αγαπούμε τις υλικές απολαύσεις περισσότερο από τις πνευματικές που θα ζούμε στον Παράδεισο. Νομίζουμε ότι η πραγματική χαρά είναι στα καινούρια κινητά, στα tablets, στα ακριβά ρούχα κι όχι στην μακαριότητα και ευτυχία που θα μας χαρίζει η κοινωνία του Χριστού στη Βασιλεία Του. Γι᾿ αυτό και στην υποψία ενός επερχομένου θανάτου νιώθουμε ότι χάνουμε τα πάντα.
Μας επηρεάζουν, βέβαια, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που παρουσιάζουν την πραγματικότητα τραγική, μαύρη και χωρίς ελπίδα. Είναι όντως σοβαρά τα όσα συμβαίνουν και πρέπει με σύνεση να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την υγεία μας, αλλά να μη ξεχνάμε ότι κοινός Πατέρας όλων μας είναι ο Παντοδύναμος Θεός. «Ὑμῶν δὲ καὶ αἱ τρίχες τῆς κεφαλῆς πᾶσαι ἠριθμημέναι εἰσί» (Ματθ. ι΄ 30) μας είπε. Δηλαδή, ο Θεός έχει μετρημένες ακόμη και τις τρίχες του κεφαλιού μας. Γνωρίζει κι αυτά ακόμη τα ελάχιστα που μας συμβαίνουν, στα οποία εμείς δίνουμε μικρή σημασία. Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος να  φοβόμαστε αν έχουμε ζωντανή πίστη στον Αναστημένο Χριστό.

πηγή