Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΝΕΙΛΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ

Αγαπητοί εν Χριστῷ αδελφοί, 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

μέσα στην χαρά της Αναστάσεως εορτάζουμε και φέτος την εορτή της ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτου. Λόγω όμως της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της λεγομένης "Ζωοδόχου Πηγής", φέτος ανήμερα της 7ης Μαΐου, αποφασίστηκε η μετάθεση της εορτής της Ευρέσεως και Ανακομιδής των Ιερών και Χαριτοβρύτων Λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νείλου του Μυροβλύτου από την Παρασκευή 7 Μαΐου, την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου. Το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως του Προστάτη Αγίου της ενορίας μας θα έχει ως εξής:  

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ, 8 ΜΑΪΟΥ 2021

18.30 Μέγας Αναστάσιμος και Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και εν συνεχεία η ακολουθία των Εγκωμίων στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, 9 ΜΑΪΟΥ 2021

07.00 Όρθρος και εν συνεχεία Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η Ακολουθία Μικρού Αγιασμού μετά ειδικής ευχής υπέρ υγείας στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

18.15 Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, 10 ΜΑΪΟΥ 2021

18.00 Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησις στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη. Κατά την Ιερά Παράκληση θα ψαλλεί ο Αναστάσιμος Κανόνας του Οσίου Νείλου.

εκ του Ιερού Ναού