Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Στιγμές από τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς (φωτο)


 Με βυζαντινή λαμπρότητα αλλά και με κατάνυξη, πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό μας Ναό για να τιμήσει την εόρτιο σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων.

Κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Παπασταύρου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ μέσα από την Αγία Γραφή. Στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο οποίος τιμάται πανηγυρικά στην ενορία μας, και αναφέρθηκε στα θαύματά του και ιδιαίτερα στην θαυματουργική παρουσία του στο Αρχαγγελοσκέπαστο νησί της Σύμης, με το οποίο η ενορία μας έχει άρρηκτους δεσμούς. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Του που είναι τοποθετημένη σε μαρμαρόγλυπτο Προσκυνητάρι στην είσοδο του Ιερού Ναού. Είθε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και όλες οι Επουράνιες Αγγελικές Δυνάμεις να μας φυλάττουν υπό την σκέπην Τους. Αμήν.