Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Στιγμές από τον Πανηγυρικό Εορτασμό της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς (φωτο)


Με βυζαντινή λαμπρότητα αλλά και με κατάνυξη, πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό μας Ναό για να τιμήσει την εόρτιο σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Του που είναι τοποθετημένη σε μαρμαρόγλυπτο Προσκυνητάρι στην είσοδο του Ιερού Ναού. Το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Νήφωνος Καπογιάννη, ο οποίος κήρυξε τόν θείο λόγο, αναφερόμενος στο διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα του αρχαγγελικού λόγου "Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου". Ευγνώμονες και εγκάρδιες ευχαριστίες στις εθελόντριες κυρίες, οι οποίες καθ' όλο το χρονικό διάστημα αυτό προετοιμάζουν το Ιερό μας Ναό τόσο για την πανήγυρη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όσο κυρίως για την επερχόμενη Πανήγυρη του Προστάτη της ενορίας μας, Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου. Είθε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και όλες οι Επουράνιες Αγγελικές Δυνάμεις να μας φυλάττουν υπό την σκέπην Τους. Αμήν.